Om oss

Lediga tjänster

Nu söker vi en teknisk projektledare till Swedegas

Vill du ha en betydelsefull roll i Swedegas fortsatta utveckling av infrastrukturen för energigas? Med högt i tak och fokus på vidareutveckling ges du möjlighet att driva tekniskt komplicerade projekt för ett hållbart samhälle.

 

Swedegas är ett infrastrukturföretag som investerar i smarta energisystem och äger och driver gasnätet som sträcker sig från Dragör till Stenungsund. Till huvudkontoret i Göteborg söker vi nu en Projektledare att driva projekt inom anläggning, affärsutveckling och innovation.

Arbetsbeskrivning
Du erbjuds en spännande roll som nyckelperson inom projekt och underhåll. Swedegas har en platt organisation där egna beslut och rekommendationer genomförs och blir verkställda. Som Projektledare förväntas du planera, styra och leda projekt i en föränderlig omvärld. Arbetet innebär bland annat att:

  • Leda projekt enligt Swedegas projektinstruktioner med hjälp av interna och externa resurser.
  • Ansvara för projektets tidplan, budget och kvalitet
  • Avsluta och överlämna projekt till projektägare.
  • Genom ett agilt arbetssätt följa, utarbeta och kontinuerligt förbättra företagets rutiner och instruktioner utifrån erfarenhetsåterföring.
  • Vara stödjande projektfunktion inom Swedegas gällande kostnadskalkylering, budgetering och tidplaner.
  • Verka för implementerandet av nya omvärldskrav i Swedegas ledningssystem.
  • Hantera upphandlingar enligt LUF (Lag om upphandling inom försörjningssektorerna)

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet som projektledare inom liknande område. Du har också goda kunskaper inom entreprenadjuridik och upprättande av kontraktshandlingar enl. AB/ABT. Tidigare erfarenhet från upphandlingar, LNG/LBG och natur-/biogas är meriterande. För att vara framgångsrik i rollen bör du ha en högskole- eller civilingenjörsexamen med inriktning bygg, maskin eller kemi. Flytande svenska och engelska i tal och skrift samt B-körkort är ett krav.

Som person är du organiserad och trivs med tydliga processer och strukturer. I en ledande befattning uppfattas du som lugn och trygg i dig själv och du utövar ett coachande ledarskap när du samordnar resurser och kompetenser. Att tänka kreativt och komma med alternativa förslag på lösningar faller dig naturligt och du är van vid att arbeta agilt i en förändringsbenägen och flexibel organisation där samarbete är nyckeln till framgång.

Tjänsten kan komma att innebära en del resor då Swedegas har hela Sverige som arbetsområde.

Om Swedegas 
Swedegas är ett infrastrukturföretag som investerar i smarta energisystem. Företaget äger och driver gasnätet som sträcker sig från Dragör till Stenungsund och transporterar gas till distributörer och direktanslutna kunder. Gasnätet försörjer 33 kommuner, industrier, kraftvärmeverk och tankställen med gas. Swedegas är en utvecklingsorienterad organisation som strävar efter att ligga i teknikens framkant och vara kompetenscentra när det gäller gastransmission. Infrastrukturen är en viktig tillgång i omställningen till alltmer förnybar energi och Swedegas utvecklar ny infrastruktur för biogas, vätgas, flytande naturgas (LNG) och flytande biogas (LBG). En ny anläggning för flytande gas har nyligen tagits i bruk i Göteborgs hamn. Swedegas bildades 1976 och har en omsättning på 400 MSEK och ett 40-tal anställda. Bolaget har sitt säte i Göteborg och ägs av European Diversified Infrastructure Fund (EDIF II).

 

Som arbetsplats kännetecknas Swedegas av högt engagemang, arbetsglädje och gott samarbete. Vi har högt i tak och du uppmuntras att ta ansvar och initiativ. Vi månar om varje medarbetares utveckling. Vårt kontor ligger i fina lokaler i centrala Göteborg. Välkommen att vara med i vårt arbete för ett hållbart samhälle! www.swedegas.se

 

Sista ansökningsdag: 2019-05-12

 

För information

I den här rekryteringen samarbetar Swedegas med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Engblom på 072-532 84 41. Ansökan till tjänsten görs via www.dfind.se/science-engineering

---

För intresseanmälan av att arbeta på Swedegas i andra roller, skicka ditt CV till hanna.carlsson@swedegas.se.

Inskickat CV gallras bort efter 12 månader, eller på begäran av dig som sökande.