Om oss

Möt våra medarbetare

På Swedegas arbetar ett 40-tal personer på en mängd olika funktioner. Här möter du några av dem!

 

Emma Björkqvist

Emma Björkqvist

Controller på ekonomiavdelningen, anställd sedan februari 2015. Är civilekonom, med halva utbildningen förlagd till universitet i England.

”Att vara controller är ett socialt jobb. Jag är ett stöd för alla avdelningarna, men särskilt för projektledarna och avdelningscheferna. Det blir mycket analysarbete och jag får grotta ner mig i siffror. Det gillar jag.

Projekten går vi igenom varje månad och om det finns avvikelser är det mitt uppdrag att säga till och ta reda på varför det blivit så. Min uppgift är ju att hjälpa till, jag känner inte att jag är någon ”budgetpolis”. Och det beror på att kollegorna förstår att jag är ett stöd för dem.

Tidigare jobbade jag på ett tillverkande företag i gasbranschen, så jag kände till Swedegas och råkade se att den här tjänsten var utannonserad, sökte och fick den. Jag har inte ångrat mig. Här har jag fria händer att lägga upp jobbet, har mina deadlines och ska leverera. Jag känner att jag utvecklas både i mitt yrke och som person.”

 

Håkan Jiresten

Håkan Jiresten

Tidigare underhållsingenjör, numera driftsansvarig på anläggningsavdelningen. Har en kombination av drifts- och sjöingenjörsutbildning med kompletterande IT-utbildning. Började jobba på Swedegas 1989.

”Jag jobbade i kontrollrummet på Ringhals när jag fick nys om ett jobb här. Sökte det men fick det inte. Men efter några månader de hörde av sig och frågade om jag var intresserad av en annan tjänst. Och det var jag. Här fick jag direkt nytta av min då helt nya IT-utbildning.

Idag har jag ansvaret för den dagliga driften av gasnätet. Om det händer något ska jag se till att felet åtgärdas och att alla rutiner fungerar. Vi är alltid tre som har beredskap, två ute på fältet och en i kontrollrummet. Samtidigt har vi ett kontinuerligt förebyggande underhåll för att saker inte ska gå sönder. Och när det gäller IT-systemen så kommer det ju nytt hela tiden. Så det finns att göra.

Swedegas är ett bra företag att jobba på. Jag har varit facklig representant i många år och sitter som arbetstagarrepresentant i styrelsen. Vi har aldrig haft några allvarliga konflikter. Här är ett öppet och bra klimat och väldigt god stämning. Det ska man vara rädd om.”

 

Malin Augustsson

Malin Augustsson

Samordnare för hälsa, säkerhet och miljö (HSSE). Tidigare förskollärare som sadlade om och utbildade sig inom miljö och kvalitet. Anställd sedan januari 2017.

I min roll får jag vara med överallt i företaget. Min uppgift är att koordinera arbetet inom säkerhet, hälsa och miljö. Jag är också inblandad i externa och interna revisioner kopplade till våra certifikat.

Efter utbildningen i miljö och kvalitet arbetade jag först i bilindustrin. Därefter fortsatte jag inom medicinteknik innan jag blev kvalitetschef i en stor skolkoncern. 2013 valde jag att starta eget och fick efter ett tag uppdrag för Swedegas. Snart kände jag att om det blev en tjänst ledig här så skulle jag vilja ha den!

Det är en tillåtande organisation på Swedegas – har man en idé är det fritt fram att pröva! Här finns ett bra medarbetartänk. Jag har aldrig varit i ett företag där man pratar så mycket om värderingar och har mål som är så nära individen.

 

 

Henrik Hägglund

Henrik Hägglund

Gruppchef på anläggningsavdelningen. Är el- samt väg- och vatteningenjör. Har tidigare arbetat på teknikkonsultbolag.

”När jag såg annonsen för det här jobbet var det som att läsa om mig själv – beskrivningen passade in exakt. Jag är en driven projektledare, är vetgirig och gillar att utveckla och driva saker och ting framåt. Ordning och reda, struktur, att tillsammans med andra genomför projekt, dokumentera och följa upp, är väldigt intressant tycker jag.

Här ser jag till att projekt som är anläggningsavdelningens ansvar genomförs. Antingen genom att vara projektledare själv eller att fungera som stöd för andra projektledare. Jag har tre medarbetare samt några konsulter i min grupp.

Jag har arbetat på Swedegas sedan september 2016. Det jag sett hittills är bara positivt. Här finns en framtidsanda och långsiktiga ambitioner, till exempel att 100 procent av energin i Swedegas system ska vara förnybar till 2050. En väldigt intressant verksamhet, helt enkelt.”

 

Hanna Paradis

Hanna Paradis

Affärsutvecklare biogas, anställd sedan januari 2015. Är civilingenjör inom energisystem. Har tidigare arbetat på konsultföretag, framför allt med flytande gas.

”I mitt arbete har jag fokus på Swedegas långsiktiga mål, att vi ska få mer förnybar gas i nätet. Det handlar bland annat om hur vi kan koppla biogasproducenter till gasnätet och samarbete med andra om hur vi kan förbättra biogasens möjligheter både i Sverige och Europa. Nyckeln till att bli grönare ligger i att genomföra våra olika projekt.

Jag hade jobbat länge med energi och bränslen och lärt känna många i branschen när jag fick frågan om att börja på Swedegas. Det är ett företag med högt ställda mål om förnybar energi och det är inspirerande. Mitt yrkesval bottnar i ett miljöintresse. Jag skulle nog inte trivas om det jag arbetar med inte stämde överens med min övertygelse.

Här finns en platt organisation, långt driven delegering och frihet under ansvar. Men det bästa på jobbet är det som finns här varje dag – kollegor, möten, utveckling!”

 

 

Antonio Illescas

Antonio Illescas

Affärsutvecklare inom LNG. Anställd sedan oktober 2015, då han också flyttade till Sverige. Är civilingenjör inom industriteknik (industrial engineering), utbildad i Madrid.

Min uppgift är att koordinera utvecklingen av några LNG-projekt, få affären ska växa, genom att driva projekt och strategiska partnerskap. Det är många intressenter som är involverade, både internt och externt. Jag försöker också identifiera nya möjligheter för LNG i Sverige.

När jag började på Enagás (en av Swedegas ägare) 2005 arbetade jag först med upphandling av infrastruktur. 2011 började jag inom internationell affärsutveckling och koordinerade LNG- och naturgasledningsprojekt från att vi upptäckte möjligheten till att affären gick i lås.

När Enagás blev delägare i Swedegas såg jag det som en intressant möjlighet att få arbeta utomlands. Sverige är ett bra land och Swedegas har stor potential att utvecklas. Och jag har mer än tio års erfarenhet av att arbeta med hela processen inom utveckling av LNG-projekt – så det passade bra!

Min fru flyttade hit sommaren 2016 och fick jobb i början av 2017. Vi trivs bra, livet är enklare i Göteborg, jämfört med Madrid. Det är nära till grönområden och på sommaren kan man segla! Det bästa med jobbet är att företaget är litet och man är nära besluten. Och att jag kan använda min erfarenhet här.