Om oss

Lediga tjänster

Swedegas söker energiintresserad ingenjör!

Om tjänsten

Swedegas söker en energi- och/eller IT-intresserad ingenjör. Swedegas underhåller, utvecklar och investerar i infrastruktur för gas och ser till att svenska industrier, kommuner, hushåll och fordonsägare har en säker och effektiv tillgång till gas.

Huvudkontoret i Göteborg är smakfullt inrett och karaktäriseras av en stark teamkänsla och gemenskap. Här arbetar 40 medarbetare tillsammans för att utveckla både Swedegas som företag och hållbara energilösningar för framtiden.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swedegas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Swedegas.

Arbetsuppgifter

Som ingenjör hos Swedegas kommer du att ingå i ett engagerat team tillsammans med fem andra medarbetare. Teamet har bland annat systemansvar för driften i gasnätet och är en viktig kugge i Swedegas verksamhet. I tjänsten kommer du att arbeta både projektbaserat och rutinmässigt med alltifrån djupgående analys och systemfrågor till kundbesök. Du har möjlighet att själv påverka arbetsinnehållet utifrån dina tidigare erfarenheter och intressen.

Du kommer till exempel att:

  • Vara ansvarig för att upprätthålla balansen i gasnätet. Detta innebär analys och kvalitetssäkring av data i nära kontakt med de olika aktörerna på marknaden och syftar till att säkerställa att nätet håller rätt tryck och gasmängd.
  • Ansvara för att driva och delta i både interna och externa projekt såsom räkna på och rapportera data, redogöra för gasinnehåll och sammansättning, göra energiberäkningar på givna punkter i nätet.
  • Ansvara för att koordinera Swedegas Gasmarknadsråd, vilket är ett informations- och samrådsorgan som behandlar frågor om tariffer, villkor för balansansvar och överföring, utveckling på gasmarknaden, mätning- och avräkningsfrågor samt systemövervakning.

Du kommer att får en ordentlig introduktion i hur gasmarknaden är uppbyggd och hur den fungerar. Din närmsta chef Mattias tillsammans med dina teamkollegor kommer se till att du får bästa möjliga stöttning såväl under din upplärning som löpande under din anställning.

Vi söker dig som

  • Har en akademisk examen med inriktning mot energi-, data-, IT, kemi eller industriell ekonomi eller liknande. Swedegas kan tänka sig både en nyutexaminerad eller en person som arbetat flera år med exempelvis systemrelaterade frågor.
  • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Erfarenhet från energibranschen är meriterande men inget krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. För att trivas i rollen föredrar du att arbeta efter struktur och tar initiativ i ditt arbete samt besitter en god verbal kommunikativ förmåga. Självklart värdesätter du även goda samarbeten med både kollegor och kunder och är inte rädd att kravställa vid behov och få åhöraren att lyssna.

Utöver detta är noggrannhet viktigt då du kommer att hantera stora mängder information och data. Vidare ser du dig själv som ansvarstagande och har vilja och förmåga att arbeta självständigt utifrån icke givna ramar. Då problemlösning och analys av data kommer vara centrala delar i tjänsten ser vi att du som person har ett lösningsorienterat arbetssätt.

Övrig Information

  • Start: Omgående (enligt överenskommelse)
  • Omfattning: Visstidsanställning fram till 2019-10. Swedegas har ambitiösa mål om att växa som företag, vilket eventuellt kan öppna upp för möjligheter till förlängning
  • Lön: Fast lön
  • Placering: Göteborg, Centralt

För mer information om tjänsten och hur du ansöker se Academic Works annons

I denna rekrytering samarbetar Swedegas med Academic Work. Rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Swedegas. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ebba Klementsson, 031 - 381 57 14. Ansökan till tjänsten görs via https://www.academicwork.se/.