Om oss

Lediga tjänster

Nu söker vi en driven kommunikationsspecialist till Swedegas 

Är du en kreativ, engagerad och digitalt kunnig kommunikatör som är intresserad av att arbeta kundnära med frågor som rör energi, klimat och hållbarhet? Då kan Swedegas i Göteborg bli din nästa arbetsgivare.

Swedegas äger och driver infrastruktur för gas. Vi ser till att industrier, transporter på land och till havs, liksom hushåll och restauranger på ett säkert och hållbart sätt får tillgång till gas. Vi är en viktig aktör i den pågående energiomställningen och driver ett engagerat arbete för att alltmer förnybar gas ska nå användare i Sverige. Genom aktiva investeringar och samarbeten tar vi steget från dagens energisystem till framtidens och skapar långsiktig samhällsnytta.

Vi befinner oss i en intressant fas och stärker nu vårt kommunikationsteam med en ny medarbetare. Tjänsten är nyinrättad och du har möjlighet att påverka dess utformning.

Om tjänsten

Rollen som kommunikationsspecialist är bred och innefattar såväl strategiska som operativa uppgifter inom kommunikation och PR. Du får ansvar för att planera och driva arbetet utifrån ett tydligt fokus på hållbarhet och kundnytta, och ingår i vårt kommunikationsteam, där medarbetare från olika avdelningar bidrar i olika projekt. Du rapporterar till vår chef för kommunikation och hållbarhet, Saila Horttanainen.

Du ansvarar bland annat för Swedegas webbplats och kommunikation i andra digital kanaler. Du kommer också att medverka till att utveckla Swedegas medierelationer. Rollen innebär också att du får vara med och driva externa events såsom seminarier, utställningar och mötesplatser såsom Almedalsveckan.

För att lyckas i rollen

Du har en högre utbildning inom kommunikation eller motsvarande samt gedigen erfarenhet av arbete som kommunikatör. Du har mycket god kompetens i digital kommunikation och sociala medier för externa målgrupper.

Du är en skicklig och kreativ skribent och har erfarenhet av att skriva redaktionella texter, pressreleaser samt texter i olika format för webb och sociala medier.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av journalistkontakter. Det är också meriterande om du har erfarenhet av verktyg för webbpublicering/CMS samt Adobe CC (InDesign, Photoshop och Illustrator).  Vi värdesätter också om du har viss kompetens inom grafisk produktion.  

Vem är du som person?

Du tar lätt till dig komplex information och värderar och kommunicerar den på ett intressant sätt, givetvis anpassat efter olika målgruppers behov i olika kanaler.

Som person tycker du om att arbeta självständigt, är leveranssäker och brinner för frågor kring hållbar utveckling. Är du dessutom driven, engagerad, och initiativrik? Då kommer du säkert att trivas på Swedegas!

Vad kan vi erbjuda dig?

Som arbetsplats kännetecknas Swedegas av högt engagemang, arbetsglädje och gott samarbete. Vi har högt i tak och du uppmuntras att ta ansvar och initiativ. Vi månar om varje medarbetares utveckling. Vårt kontor ligger i fina lokaler i centrala Göteborg.

Välkommen att vara med i vårt arbete för ett hållbart samhälle!

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

För att ansöka till tjänsten se mer info här https://hammerhanborg.com/#!/portal/job/116731554838. Sista ansökningsdag är 5 februari.  

---

För intresseanmälan av att arbeta på Swedegas i andra roller, skicka ditt CV till hanna.carlsson@swedegas.se.

Inskickat CV gallras bort efter 12 månader, eller på begäran av dig som sökande.