14 december, 2018

Nationell biogasstrategi kan bli ”Årets Kretsloppsfrämjare”!

Nationell biogasstrategi 2.0 är en av tre finalister i kategorin ”Årets Kretsloppsfrämjare” på Återvinningsgalan 2019.

Utmärkelsen går till en aktör som visat prov på nytänkande och främjat materialinsamling, sortering och återvinning och därmed bidragit till ökat kretsloppstänkande och cirkulärt samhällsbyggande.

– Som en av initiativtagarna till nationella biogasstrategin tycker vi förstås att det väldigt roligt att den uppmärksammas på det här sättet. Biogas är cirkulär ekonomi i praktiken och avgörande för att Sverige ska nå sina miljö- och klimatmål, säger Johan Zettergren, vd för Swedegas.

Nationell biogasstrategi är ett samverkansprojekt som Energigas Sverige driver tillsammans med Avfall Sverige, Biogasbolaget, E.ON, Gasnätet Stockholm, Göteborg Energi, Purac, Region Skåne, Scandinavian Biogas, SSAB, Swedegas, Tekniska verken i Linköping samt Öresundskraft. Mer om Nationell biogasstrategi finns här.

Syftet med Återvinningsgalan, som är inne på sitt tionde år och arrangeras på Berns i Stockholm 31 januari 2019, är bland annat att driva utvecklingen inom återvinningsbranschen och visa på goda exempel. Galan presenteras av branschtidningen Recycling, Återvinningsindustrierna och Avfall Sverige i partnerskap med partners för de nio priskategorierna. Mer information finns på www.atervinningsgalan.se

finalist-kretsloppsframjare

Tillbaka till nyheter 2018